25 نکته الزامی پخت کیک از زبان مامانهای نینیسایت!
این نکات حاصل جمعآوری نظرات و تجربیات مختلف در تاپیکهای نینیسایت هست و ممکنه برای بعضیها بدیهی باشه، اما مرور دوبارهشون خالی از لطف نیست!
- ✔️
دما و زمان:
حتماً دمای فرتون رو دقیق تنظیم کنید و به زمان پخت کیک توجه داشته باشید. - ✔️
مواد اولیه:
از مواد اولیه تازه و باکیفیت استفاده کنید. - ✔️
همدمایی مواد:
مواد اولیه مثل تخممرغ و کره رو قبل از شروع پخت، از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسن. - ✔️
اندازهگیری دقیق:
اندازهگیری مواد اولیه رو دقیق انجام بدید. بهرهگیری از ترازو بهتر از پیمانه هست. - ✔️
الک کردن آرد:
آرد رو حتماً قبل از استفاده الک کنید تا سبک بشه و کیک بافت بهتری داشته باشه. - ✔️
مخلوط کردن درست:
مواد رو طبق دستورالعمل کیک، به ترتیب و به درستی مخلوط کنید. - ✔️
بیش از حد هم نزدن:
از هم زدن بیش از حد مواد خودداری کنید، مخصوصاً بعد از اضافه کردن آرد. - ✔️
قالب مناسب:
از قالب مناسب با اندازه ذکر شده در دستور استفاده کنید. - ✔️
چرب کردن و آردپاشی قالب:
قبل از ریختن مواد کیک، قالب رو به خوبی چرب و آردپاشی کنید. - ✔️
گرم کردن فر:
فر رو از قبل گرم کنید. حداقل 15 دقیقه قبل از قرار دادن کیک در فر، اون رو روشن کنید. - ✔️
قرار دادن کیک در طبقه مناسب:
کیک رو در طبقه وسط فر قرار بدید. - ✔️
باز نکردن در فر:
در طول پخت کیک، در فر رو باز نکنید تا پف کیک نخوابه. - ✔️
تست پخت:
برای اطمینان از پخت کامل کیک، با خلال دندان تست کنید. - ✔️
خارج کردن کیک از فر:
بعد از پخت، اجازه بدید کیک کمی در فر خنک بشه و بعد اون رو از فر خارج کنید. - ✔️
خنک شدن کیک:
اجازه بدید کیک کاملاً خنک بشه و بعد اون رو از قالب جدا کنید. - ✔️
بهرهگیری از کاغذ روغنی:
برای جدا کردن راحتتر کیک، از کاغذ روغنی در کف قالب استفاده کنید. - ✔️
افزودن طعمدهندهها:
برای طعمدار کردن کیک، از عصاره وانیل، پوست لیمو، دارچین و سایر طعمدهندههای مورد علاقه خودتون استفاده کنید. - ✔️
بهرهگیری از ماست یا شیر:
اضافه کردن ماست یا شیر به کیک باعث نرمتر شدن بافت اون میشه. - ✔️
بهرهگیری از بیکینگ پودر و جوش شیرین:
به میزان مناسب از بیکینگ پودر و جوش شیرین استفاده کنید تا کیک به خوبی پف کنه. - ✔️
تنظیم حرارت فر:
اگر فرتون حرارت یکنواختی نداره، در طول پخت کیک، قالب رو بچرخونید. - ✔️
کاهش شکر:
اگر رژیم دارید، میتونید مقدار شکر رو کمی کاهش بدید. - ✔️
جایگزینی روغن:
میتونید بخشی از روغن رو با پوره سیب یا موز جایگزین کنید. - ✔️
نگهداری کیک:
کیک رو در ظرف دربسته و در دمای اتاق نگهداری کنید. - ✔️
فریز کردن کیک:
میتونید کیک رو فریز کنید. برای این کار، کیک رو به خوبی بپیچید و در فریزر قرار بدید. - ✔️
تزئین کیک:
با خامه، میوه، شکلات و سایر مواد، کیکتون رو تزئین کنید.

منتظر شنیدن تجربههای شما در مورد پخت کیک هستم!
نوش جان!
25 نکته طلایی پخت کیک از زبان مامان های نی نی سایت
1. بهرهگیری از مواد اولیه با دمای اتاق
همه تخممرغها، شیر و ماست باید به دمای اتاق رسیده باشند. این کار باعث میشه کیک یکدستتر پف کنه و بافت بهتری داشته باشه. مواد هم دما به خوبی با هم ترکیب میشن و نتیجه یه کیک نرم و لطیف خواهد بود. تخممرغهای سرد ممکنه باعث بشن کره یا روغن سفت بشه و کیک شما گلوله گلوله بشه. پس نیم ساعت قبل از شروع پخت، مواد رو از یخچال خارج کنین. این نکته رو جدی بگیرید، خیلی تو بافت کیک تاثیر داره!حتی آرد رو هم اگه تو محیط گرم قرار بدید بهتره. یه راه حل سریع اینه که تخم مرغ ها رو چند دقیقه تو آب گرم بذارید.
2. الک کردن آرد، راز پف کردن کیک
آرد رو حتماً دو سه بار الک کنین. این کار باعث میشه آرد سبک بشه و هوا واردش بشه و کیک حسابی پف کنه. الک کردن، ناخالصی های احتمالی آرد رو هم جدا میکنه. بعضی ها میگن حتی بیکینگ پودر و جوش شیرین رو هم با آرد الک کنین. این کار برای کیک های شیفون و اسفنجی خیلی مهمه. با الک کردن، گلوله های آرد هم از بین میرن و بافت کیک یکدست تر میشه. پس الک کردن آرد رو فراموش نکنین!اگه آردتون خیلی مونده، حتما الک کنید.
3. اندازه گیری دقیق مواد
برای پخت کیک، اندازه گیری دقیق مواد خیلی مهمه. از پیمانه های استاندارد یا ترازو استفاده کنین. زیاد یا کم شدن هر کدوم از مواد میتونه نتیجه کیک رو خراب کنه. مخصوصا میزان مایعات و آرد باید دقیق باشه. اگه پیمانه ندارید، از لیوان های فرانسوی دسته دار استفاده کنین و همیشه با همون لیوان اندازه گیری کنین. یه قاشق چایخوری کم و زیاد هم میتونه تو پف کیک تاثیر بذاره!پس با دقت اندازه گیری کنین و دستور پخت رو مو به مو اجرا کنین. دفعه اول که کیکی رو میپزید حتما از ترازو استفاده کنید.
4. هم زدن درست مواد
هم زدن مواد باید به اندازه کافی باشه. نه خیلی زیاد که کیک سفت بشه، نه خیلی کم که مواد خوب مخلوط نشن. بیش از حد هم زدن باعث میشه گلوتن آرد فعال بشه و کیک بافت سفتی پیدا کنه. بعد از اضافه کردن آرد، فقط در حدی که مواد مخلوط بشن هم بزنید. برای کیک های اسفنجی، سفیده تخم مرغ رو باید جدا هم بزنید و بعد به آرومی با مواد دیگه مخلوط کنین. اگه از همزن برقی استفاده میکنید، سرعتش رو تنظیم کنین. با لیسک به آرومی دورانی هم بزنید. همیشه مواد خشک و تر رو جداگانه مخلوط کنید بعد باهم ترکیب کنید.
5. بهرهگیری از کاغذ روغنی
حتماً کف قالب کیک کاغذ روغنی بندازین تا کیک به قالب نچسبه و راحت جدا بشه. کاغذ روغنی رو به اندازه کف قالب ببرین و ته قالب بذارین. دیواره های قالب رو هم با روغن چرب کنین و کمی آرد بپاشین. اگه کاغذ روغنی ندارید، میتونین فقط از روغن و آرد استفاده کنین. کاغذ روغنی، خیال شما رو از بابت نچسبیدن کیک راحت میکنه. برای قالب های کمربندی حتما از دو لایه کاغذ روغنی استفاده کنید. قبل از ریختن مواد کیک، قالب رو تکون بدید تا آرد اضافی خارج بشه.
6. دمای مناسب فر
دمای فر خیلی مهمه. فر رو از قبل گرم کنین و دمای مناسب رو تنظیم کنین. دمای خیلی زیاد باعث میشه کیک بسوزه و دمای خیلی کم باعث میشه کیک پف نکنه. معمولاً دمای 180 درجه سانتیگراد برای پخت بیشتر کیک ها مناسبه. برای کیک های شکلاتی، بهتره دما رو کمی کمتر کنین. هر فر با فر دیگه فرق داره، پس با توجه به تجربه خودتون دما رو تنظیم کنین. اگه کیک زود داره میسوزه، یه کاسه آب داخل فر بذارین. از یک دماسنج فر برای اطمینان از دمای دقیق استفاده کنید. همیشه فر رو قبل از شروع کار روشن کنید.
7. باز نکردن در فر حین پخت
در فر رو حین پخت باز نکنین، چون باعث میشه دمای فر پایین بیاد و کیک پفش بخوابه. حداقل تا نیم ساعت اول در فر رو باز نکنین. اگه میخواین کیک رو چک کنین، از پشت شیشه فر نگاه کنین. برای اینکه مطمئن بشین کیک پخته، یه خلال دندون داخل کیک فرو کنین. اگه تمیز بیرون اومد، یعنی کیک پخته. باز کردن در فر، تمام زحمات شما رو به باد میده!اگه خیلی عجله دارید فقط یک نگاه سریع کافیه. از نور داخل فر برای دیدن کیک استفاده کنید.
8. خنک کردن کیک قبل از برش
بعد از پخت، کیک رو از فر خارج کنین و بذارین کمی خنک بشه. بعد از قالب جدا کنین و بذارین کاملاً خنک بشه. کیک گرم به راحتی خرد میشه. بهترین کار اینه که کیک رو روی توری بذارین تا هوا جریان داشته باشه و کیک عرق نکنه. برش زدن کیک گرم، کار سختیه و ممکنه کیک له بشه. اگه عجله دارین، میتونین کیک رو داخل فریزر بذارین تا زودتر خنک بشه. با صبر و حوصله، یه کیک بی نقص خواهید داشت. برای کیک های خامه ای حتما بذارید کیک کاملا خنک بشه بعد خامه بزنید. قبل از برش حتما از چاقوی اره ای استفاده کنید.
9. بهرهگیری از بیکینگ پودر تازه
بیکینگ پودر باید تازه باشه. بیکینگ پودر کهنه باعث میشه کیک خوب پف نکنه. برای اینکه مطمئن بشین بیکینگ پودر تازه است، یه قاشق چایخوری بیکینگ پودر رو داخل یه لیوان آب جوش بریزین. اگه شروع به جوشیدن کرد، یعنی بیکینگ پودر تازه است. بیکینگ پودر رو در جای خشک و خنک نگهداری کنین. تاریخ انقضای بیکینگ پودر رو چک کنین. بیکینگ پودر کهنه رو دور بریزین. مقدار خیلی زیاد بیکینگ پودر باعث تلخ شدن کیک میشه. از جوش شیرین به عنوان جایگزین بیکینگ پودر استفاده نکنید.
10. اضافه کردن کمی آبلیمو یا سرکه
اضافه کردن کمی آبلیمو یا سرکه به مواد کیک باعث میشه کیک لطیف تر بشه و بوی تخم مرغ از بین بره. فقط چند قطره کافیه. آبلیمو یا سرکه باعث میشه بیکینگ پودر بهتر عمل کنه. این یه ترفند قدیمی و کارآمد هست. به جای آبلیمو میتونین از آب پرتقال یا آب آناناس هم استفاده کنین. اگه از آبلیمو استفاده میکنید حتما آبلیمو تازه باشه. سرکه سفید بهترین انتخابه.
11. اضافه کردن یک قاشق نشاسته ذرت
اضافه کردن یک قاشق نشاسته ذرت به آرد باعث میشه کیک بافت نرم تری داشته باشه. نشاسته ذرت رطوبت اضافی رو جذب میکنه و از سفت شدن کیک جلوگیری میکنه. این ترفند برای کیک های خامه ای خیلی خوبه. فقط یک قاشق کافیه، بیشترش باعث میشه کیک خشک بشه. نشاسته ذرت رو با آرد الک کنین. نشاسته گل هم میشه استفاده کرد اما تاثیر نشاسته ذرت بهتره. نشاسته ذرت باعث میشه کیک دیرتر بیات بشه.
12. بهرهگیری از ماست یا شیر پرچرب
بهرهگیری از ماست یا شیر پرچرب به جای شیر کم چرب باعث میشه کیک خوشمزه تر و لطیف تر بشه. چربی موجود در ماست یا شیر، طعم کیک رو بهتر میکنه. اگه ماست چکیده استفاده میکنید، مقدار مایعات رو کمی بیشتر کنین. ماست یونانی هم گزینه خوبیه. شیر نارگیل هم میتونه طعم خوبی به کیک بده. از شیر و ماست تاریخ گذشته استفاده نکنید. به جای ماست میتونید از خامه صبحانه هم استفاده کنید.
13. اضافه کردن طعم دهنده های طبیعی
برای طعم دادن به کیک، از طعم دهنده های طبیعی استفاده کنین. وانیل، پوست لیمو، دارچین، هل و زعفران گزینه های خوبی هستن. اسانس های مصنوعی ممکنه طعم کیک رو خراب کنن. وانیل شکری عطر و طعم بهتری نسبت به وانیل مایع داره. پوست لیمو رو رنده ریز بزنید تا طعم بهتری داشته باشه. دارچین رو حتماً الک کنین تا گلوله نشه. زعفران رو از قبل دم کنین و به مواد کیک اضافه کنین. از عصاره های طبیعی مثل عصاره بادام هم میتونید استفاده کنید.
14. بهرهگیری از روغن مناسب
نوع روغنی که استفاده میکنین هم مهمه. روغن مایع بدون بو و طعم بهترین گزینه است. از روغن جامد یا روغن زیتون استفاده نکنین، چون طعم کیک رو تغییر میدن. روغن کانولا یا روغن آفتابگردان گزینه های خوبی هستن. کره هم برای پخت کیک مناسبه، اما باید حواستون باشه که کره نسوزه. روغن نارگیل هم میتونه طعم خوبی به کیک بده، اما طعمش غالب هست. از روغن های مونده و بد بو استفاده نکنید. روغن رو به آرومی به مواد اضافه کنید.
15. خیس کردن کیک با شربت
برای اینکه کیک تون نرم و مرطوب بشه، میتونین بعد از پخت با شربت خیسش کنین. شربت رو با آب، شکر و کمی آبلیمو درست کنین و بذارین خنک بشه. بعد از اینکه کیک کمی خنک شد، با خلال دندون سوراخ هایی روی کیک ایجاد کنین و شربت رو روش بریزین. این کار باعث میشه کیک طعم بهتری بگیره و دیرتر خشک بشه. میتونین از آب میوه هم به جای شربت استفاده کنین. شربت رو کم کم اضافه کنید تا کیک خمیر نشه. کیک رو بعد از خیس کردن داخل یخچال بذارید.
16. اضافه کردن گردو یا کشمش
اضافه کردن گردو یا کشمش به کیک باعث میشه خوشمزه تر بشه. گردو رو خرد کنین و کشمش رو بشویید و خشک کنین. قبل از اضافه کردن گردو و کشمش، اونها رو به کمی آرد آغشته کنین تا ته نشین نشن. میتونین از میوه های خشک دیگه هم استفاده کنین. مقدار گردو و کشمش رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنین. گردو رو قبل از خرد کردن کمی تفت بدید. کشمش رو قبل از استفاده داخل آب خیس کنید تا نرم بشه.
17. بهرهگیری از قالب مناسب
اندازه و جنس قالب هم مهمه. قالبی رو انتخاب کنین که برای دستور پخت شما مناسب باشه. قالب های فلزی حرارت رو بهتر منتقل میکنن و کیک یکنواخت تر پخته میشه. قالب های سیلیکونی هم خوب هستن، اما ممکنه کیک کمی دیرتر بپزه. اگه از قالب های تیره استفاده میکنید، دمای فر رو کمی کمتر کنین. قالب های کمربندی برای کیک هایی که نیاز به جدا شدن آسون دارن مناسب هستن. قبل از ریختن مواد، حتما قالب رو چرب کنید. از قالب های خش دار استفاده نکنید.
18. بهرهگیری از ترازو برای اندازه گیری مواد
بهترین راه برای اندازه گیری دقیق مواد بهرهگیری از ترازو هست. ترازو به شما کمک میکنه تا مواد رو به درستی اندازه گیری کنین و نتیجه بهتری بگیرین. مخصوصا برای پخت کیک های حساس، بهرهگیری از ترازو ضروریه. ترازوی دیجیتال دقیق تر از ترازوی عقربه ای هست. قبل از بهرهگیری از ترازو، از صفر بودن اون مطمئن بشین. باتری ترازو رو چک کنید. ظرف رو قبل از اضافه کردن مواد روی ترازو قرار بدید.
19. هم زدن تخم مرغ و شکر به اندازه کافی
تخم مرغ و شکر رو باید به اندازه کافی هم بزنین تا کرم رنگ و کشدار بشن. این کار باعث میشه کیک بافت نرم و لطیفی داشته باشه. حداقل 5 دقیقه با همزن برقی هم بزنید. اگه از همزن دستی استفاده میکنید، باید بیشتر هم بزنید. شکر رو کم کم اضافه کنین تا بهتر حل بشه. از تخم مرغ تازه استفاده کنید. برای اینکه تخم مرغ راحت تر پف کنه، یک قاشق آب جوش بهش اضافه کنید.
20. خاموش کردن فر 5 دقیقه قبل از اتمام پخت
5 دقیقه قبل از اینکه کیک کاملاً بپزه، فر رو خاموش کنین و بذارین کیک داخل فر بمونه. این کار باعث میشه کیک به آرومی خنک بشه و از ترک خوردن سطحش جلوگیری بشه. در فر رو کمی باز بذارین تا دما به تدریج پایین بیاد. این ترفند برای کیک های اسفنجی خیلی خوبه. فقط حواستون باشه که کیک نسوزه. این کار باعث میشه رطوبت داخل کیک حفظ بشه. به جای خاموش کردن فر میتونید فقط دمای اون رو خیلی کم کنید.
21. بهرهگیری از قالب با ارتفاع مناسب
ارتفاع قالب باید متناسب با حجم مواد کیک باشه. اگه قالب خیلی بزرگ باشه، کیک نازک میشه و ممکنه خشک بشه. اگه قالب خیلی کوچک باشه، کیک سر ریز میشه. حدود 2/3 قالب رو با مواد پر کنین. قبل از ریختن مواد، به حجم قالب توجه کنین. برای کیک های بلند، از قالب های لوله ای استفاده کنید. قالب مناسب به پخت یکنواخت کیک کمک میکنه.
22. تست کردن کیک با خلال دندان
برای اینکه مطمئن بشین کیک پخته، یه خلال دندون داخل کیک فرو کنین. اگه تمیز بیرون اومد، یعنی کیک پخته. اگه خمیر به خلال دندون چسبید، بذارین کیک چند دقیقه دیگه داخل فر بمونه. این تست رو در قسمت های مختلف کیک انجام بدین. از خلال دندون چوبی استفاده کنین. به جای خلال دندون میتونین از چاقو هم استفاده کنین. تست خلال دندون رو بعد از گذشت حداقل 30 دقیقه از پخت انجام بدین. اگه فقط نوک خلال دندون کمی خیس بود، کیک آمادست.
23. نگهداری صحیح کیک
کیک رو باید در جای خنک و خشک نگهداری کنین. بهترین جا برای نگهداری کیک، داخل ظرف دربسته یا زیر درپوش کیک هست. اگه کیک رو داخل یخچال میذارین، قبل از مصرف بذارین به دمای اتاق برسه. کیک های خامه ای رو حتماً داخل یخچال نگهداری کنین. کیک رو دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنین. برای جلوگیری از خشک شدن کیک، یه تیکه نان داخل ظرف کیک بذارین. کیک رو میتونید داخل فریزر هم نگهداری کنید.
24. تنظیم زمان پخت با توجه به نوع فر
زمان پخت کیک به نوع فر شما بستگی داره. فر های گازی معمولاً سریعتر از فر های برقی کیک رو میپزن. برای اولین بار که کیکی رو میپزین، حتماً زمان پخت رو زیر نظر داشته باشین. اگه کیک زود داره میسوزه، دمای فر رو کمتر کنین. اگه کیک دیر داره میپزه، دمای فر رو بیشتر کنین. از یک تایمر برای تنظیم زمان پخت استفاده کنید. دفعه های بعد زمان پخت رو یادداشت کنید. بهترین راه برای تشخیص زمان پخت مناسب، تجربه است.
25. صبر و حوصله
25 تجربه طلایی کیک پزی از نی نی سایت
پخت کیک نیاز به صبر و حوصله داره. اگه تمام نکات رو رعایت کنین، حتماً یه کیک خوشمزه خواهید داشت. از پخت کیک لذت ببرین و نگران نتیجه نباشین. حتی اگه کیک شما perfect نشد، باز هم قابل خوردنه!هر بار که کیک میپزین، تجربه جدیدی کسب میکنین. با تمرین و تکرار، یه کیک پز حرفه ای میشین. از دستور پخت های امتحان شده استفاده کنید. هیچوقت از خراب شدن کیک ناامید نشید.
1. رمز پف عالی کیک!
خیلی از مامان ها میگن مهمترین چیز برای پف کیک، دمای مناسب فر هست. حتماً قبلش گرمش کنید. بعضی ها هم تاکید دارن تخم مرغ ها رو خوب بزنید تا حسابی پف کنه. بهرهگیری از بیکینگ پودر مرغوب هم خیلی مهمه!موقع مخلوط کردن مواد خشک و تر، خیلی آروم و دورانی هم بزنید. از باز کردن در فر قبل از پخت کامل کیک خودداری کنید. مایعات هم دمای محیط داشته باشن. اندازه قالب هم خیلی مهمه. نه خیلی بزرگ، نه خیلی کوچیک!
2. کیک اسفنجی سبک و لطیف!
برای کیک اسفنجی، حتماً زرده و سفیده تخم مرغ رو جدا بزنید. سفیده رو اونقدر بزنید که وقتی ظرف رو برعکس می کنید نریزه. آرد رو حتماً سه بار الک کنید تا سبک بشه. خیلی ها میگن اضافه کردن کمی آب جوش به مواد کیک، بافتش رو نرم تر میکنه. به جای شیر می تونید از آب میوه هم استفاده کنید. بعد از پخت، کیک رو برعکس روی توری بذارید تا خنک بشه و پفش نخوابه. قالب رو چرب و آرد پاشی یادتون نره!
3. کیک شکلاتی بی نقص!
برای کیک شکلاتی خوشمزه، از پودر کاکائو مرغوب استفاده کنید. می تونید کمی قهوه هم به مواد کیک اضافه کنید تا عطر و طعمش بهتر بشه. شکلات تخته ای رو بن ماری ذوب کنید و به مواد اضافه کنید. برای خیس کردن کیک، از شیر کاکائو یا قهوه سرد استفاده کنید. گاناش شکلاتی، یه روکش عالی برای کیک شکلاتیه!کمی وانیل هم عطر خوبی به کیک میده. اگر دوست دارید کیک تیره تر بشه، از شکلات تلخ استفاده کنید.
4. نکات طلایی خامه کشی!
25 نکته طلایی برای پخت کیک خانگی از نی نی سایت
خامه قنادی رو حتماً بذارید حسابی خنک بشه قبل از هم زدن. از خامه قنادی با درصد چربی بالا استفاده کنید. برای صاف کردن خامه، از پالت یا کاردک استفاده کنید. می تونید خامه رو با رنگ خوراکی رنگی کنید. برای تزیین کیک، از ماسوره های مختلف استفاده کنید. بین لایه های کیک، میوه یا شکلات چیپسی بذارید. بعد از خامه کشی، کیک رو چند ساعتی داخل یخچال بذارید تا خامه سفت بشه.
1. دمای فر، مهمترین راز!
همیشه قبل از شروع کار، فر رو روشن کنید و بذارید کاملا گرم بشه. دمای دقیق فرتون رو بشناسید، چون فرها با هم فرق دارن. اگه فرتون خیلی داغه، یه ظرف آب داخلش بذارید تا کیک نسوزه. از یه دماسنج فر استفاده کنید تا مطمئن شید دما دقیقا همون چیزیه که می خواید. بعضی از نی نی سایتی ها میگن بهتره فر رو کمی زودتر خاموش کنید و اجازه بدید کیک توی فر خاموش خنک بشه. اگه کیک روش زود قهوه ای میشه، یه تیکه فویل آلومینیومی روش بذارید. تست خلال دندون رو جدی بگیرید. اگه تمیز بیرون اومد، کیک حاضره!اگه فرتون یکنواخت نیست، قالب کیک رو حین پخت بچرخونید.
2. تخم مرغ ها رو جدی بگیرید!
تخم مرغ ها باید به دمای محیط رسیده باشن. اینجوری کیک پف بیشتری میکنه. زرده و سفیده رو خوب بزنید، هر کدوم رو جداگانه. سفیده تخم مرغ رو اونقدر بزنید تا فرم بگیره و از ظرف نریزه. بعضی ها میگن یه نوک قاشق چایخوری سرکه به سفیده اضافه کنید تا بهتر فرم بگیره. تخم مرغ تازه، تاثیر زیادی روی کیفیت کیک داره. تخم مرغ رو دونه دونه اضافه کنید و خوب هم بزنید. برای از بین بردن بوی تخم مرغ، از وانیل بیشتری استفاده کنید.
3. آرد، پیمانه و الک!
آرد رو حتما الک کنید. اینجوری کیک سبک تر میشه. آرد رو کم کم به مواد اضافه کنید و آروم هم بزنید. پیمانه هاتون دقیق باشن. از پیمانه های استاندارد شیرینی پزی استفاده کنید. آرد رو زیاد هم نزنید، اینجوری کیک سفت میشه. گاهی اوقات، بخشی از آرد رو با پودر کاکائو یا نشاسته ذرت جایگزین کنید. نوع آرد خیلی مهمه. آرد مخصوص کیک و شیرینی از همه بهتره. اگه آردتون سنگینه، یه کم بکینگ پودر بیشتر بزنید.
4. سایر نکات مهم
کف قالب رو حتما چرب کنید و آردپاشی کنید. مواد رو به ترتیب اضافه کنید و هر مرحله رو خوب هم بزنید. زیاد هم زدن باعث میشه کیک سفت بشه. از مواد اولیه با کیفیت استفاده کنید. به دستور پخت پایبند باشید. قبل از برش دادن، اجازه بدید کیک کاملا خنک بشه. با عشق کیک بپزید!






